;
Arama

Arpège’in isyankar şefi Alain Passard: Sebzelerin efendisi

Paris’in üç Michelin yıldızlı restoranlarının en ilginci Arpège’in isyankar şefi Alain Passard ile benzersiz bir lezzet yolculuğu…

Ahmet I. Aykut
01 Şubat 2025, 08:00 Güncelleme: 01 Şubat 2025, 23:08

Ocak’ın 15’i, Çarşamba. Rezervasyondan sonra bir türlü geçmek bilmeyen 33 gün sona ermiş, Arpège Restaurant’ın kış menüsünü tatma zamanı gelip çatmıştı. Olympiades durağında metroya binecek, Gare Saint - Lazare’da aktarma yapıp Varenne’e ulaşacaktım. Lokanta yakındı, metrodan çıkınca 200 metre yürümem yeterliydi. 

Rezervasyon yaparken sezon menüsünü alacağımı özellikle söylemiş, sadece mevsim sebze ve meyvelerinden oluşan şölen için hazır olduğumu belirtmiştim. Ancak küçük bir sorun vardı. Bir türlü çok sevemediğim, Japonya’da yaşarken bile tempura sosuna konduğu için o güzelim kızartmaları sossuz yemeğe alıştığım turp… Fransa’da bu mevsim her çeşidi bulunan turp, Şef Alain Passard’ın gözü gibi baktığı bahçesinde de vardı ancak önemli olan bu sabah bolca gelip gelmediğiydi. Belki sadece üç - beş turp gelir, onları da menümde olmayan salata ve soslarda eritiverir diye umdum… 


"Dergi" Kategorisinden Daha Fazla İçerik

Yazarlar

Çok Okunanlar