;
Arama

DHL Supply Chain Türkiye sektöre yön veren kadınlara ilham oluyor

Lojistik sektörü, ülkemizde genellikle erkek egemen bir yapıya sahip. Bu algıyı kırmanın ve kurum kültürü doğrultusunda eşitlik anlayışıyla hareket etmenin öncelikli hedef olduğunu söyleyen DHL Supply Chain Türkiye Genel Müdürü Buket Cox, “Sektörümüzde kadın istihdamı ülkemizde henüz istenen seviyede değil. Şirket olarak toplumsal cinsiyet eşitliğine önem veriyoruz. Bu yüzden de kadınların iş hayatında daha fazla yer edinmesine katkı sağlamak amacıyla önemli adımlar atıyoruz. Gururla söyleyebilirim ki kadın çalışan oranımız bugün yüzde 34 ve bunu artırmaya, sektörümüze ilham olmaya devam edeceğiz. Lojistik sektöründe görev yapan bir kadın genel müdür olarak bu durumu özel bir sorumluluk olarak görüyorum” dedi.

01 Şubat 2025, 08:00

Kendi sektörlerinde kadın istihdamını artırmanın hem toplumsal hem de profesyonel bir sorumluluk olduğuna inandıklarını belirten Buket Cox, kadın çalışan oranının son beş yılda yüzde 27’den 34 ‘e çıkarttıklarını belirtti. “Üst yönetim kadromuzdaki kadın lider oranını da yüzde 27’ye yükselttik. Ayrıca son bir yılda işe aldığımız çalışanların yüzde 57’si kadınlardan oluşuyor. Bu oranların, sektör ortalamasının oldukça üzerinde olduğunun altını çizmek isterim.”

Kadınların iş hayatındaki temsilinin güçlendirilmesi yalnızca verimliliği artırmakla kalmıyor, iş ortamındaki aidiyet duygusunu da güçlendiriyor. “Kadın çalışanlarımızın yalnızca iş süreçlerine katkı sağlamalarını değil, aynı zamanda liderlik pozisyonlarında yer alarak sektörde kalıcı bir dönüşüm yaratmalarını hedefliyoruz” diyen DHL Supply Chain Türkiye Genel Müdürü Buket Cox şöyle devam etti: “Bu amaçla lojistikte kadın liderliğini desteklemek için birçok öncü çalışmaya imza attık. ‘İşler Değişti’ projemizle sahada görev yapan kadın çalışanlarımızın, lojistik sektöründe özellikle depo içinde yeni rollere adım atmalarını teşvik ediyoruz. Çalışanlarımızın görüşlerini almak için oluşturduğumuz gruplar aracılığıyla, depo rollerini tercih etmeyen kadınların nedenlerini dinledik ve yöneticilerimiz için farkındalık seminerleri düzenledik. Bu süreçte, önyargıları kırmak adına danışmanlık desteği aldık ve kadın çalışanlarımıza, denemeleri için cesaret verdik. Sonuç olarak, projemiz beklentimizin üzerinde bir başarıya ulaştı.”


"Forbes Stüdyo" Kategorisinden Daha Fazla İçerik

  • Domino’s Pizza Eurasia Grup CEO’su Aslan Saranga: Hayal ederek büyümeye devam ediyoruz

    Sanem Yıldız
    Domino’s Pizza Eurasia Grup CEO’su Aslan Saranga: Hayal ederek büyümeye devam ediyoruz

  • ATC Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ayşem Ulusoy: Kadınların önündeki bariyerleri azaltacağız

    ATC Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ayşem Ulusoy: Kadınların önündeki bariyerleri azaltacağız

  • Ramazan ayında çalışanlarınızı mutlu etmenin en kolay yolu

    Ramazan ayında çalışanlarınızı mutlu etmenin en kolay yolu

  • NBS HR ve SPENCER & Associates güçlerini birleştirdi

    forbes.com.tr
    NBS HR ve SPENCER & Associates güçlerini birleştirdi

  • Yapay Zeka Fabrikası Ödülleri sahiplerini buluyor

    Forbes Stüdyo
    Yapay Zeka Fabrikası Ödülleri sahiplerini buluyor

  • İyi Yemek: Sürdürülebilir Bir Gelecek

    Forbes Stüdyo
    İyi Yemek: Sürdürülebilir Bir Gelecek

Yazarlar

Çok Okunanlar