;
Arama

Deloitte ofis katılımını performans değerlendirmelerine dahil etti

ABD'deki Deloitte vergi departmanında çalışanlar için ofis katılımı artık performans değerlendirmelerinde önemli bir kriter olacak. Haftada en az 2-3 gün ofiste çalışmaları beklenen çalışanlar, bu kurala uymamaları halinde düşük puan alarak ikramiye kaybına uğrayabilir.

05 Mart 2025, 10:01

Deloitte, ABD vergi departmanında çalışan personeline, ofis katılım oranlarının performans değerlendirmelerinde dikkate alınacağını duyurdu. Büyük Dörtlü (Big Four) firmalarından biri olan Deloitte, bu değerlendirmeleri çalışanların ikramiyelerini belirlemede kullanıyor.

Son haftalarda gönderilen ve Financial Times tarafından görülen bir e-postada, firmanın ABD vergi departmanındaki çalışanlarına "Deloitte ofisinde veya bir müşteri sahasında bulunmanın artık performans değerlendirmelerinizde dikkate alınacağı" bildirildi. Vergi departmanının yetenek yönetim sorumlusu Katie Zinn tarafından gönderilen e-postada, çalışanların "haftada 2-3 gün (yüzde 50) yüz yüze iş birliği sağlamaları" gerektiği vurgulandı.

Ofise dönüş zorunluluğunun departmanda birkaç aydır zaten yürürlükte olduğu biliniyor. Ancak yeni politika, Deloitte'un ABD vergi biriminin artık katılımı yıllık performans değerlendirmelerinin bir parçası olarak ele alacağını gösteriyor. Bu değerlendirmeler her yıl ocak ayında başlıyor ve çalışanlara verilecek ikramiyelerin belirlenmesinde kullanılıyor.

Ofise dönüş politikaları sertleşiyor

Birçok şirket, pandemi döneminde yaygınlaşan esnek çalışma modelinden uzaklaşarak ofis katılımı konusunda daha kesin kurallar belirlemeye başladı. Finans sektörü, tam zamanlı ofise dönüş konusunda en katı kuralları getiren alanlardan biri oldu. JPMorgan CEO'su Jamie Dimon, kısa süre önce bir şirket toplantısında uzaktan çalışmaya yönelik sert açıklamalarda bulunmuştu.

Profesyonel hizmet firmaları daha esnek davransa da son 18 ay içinde ofis katılımını daha yakından izlemeye başladı. Örneğin, İngiltere'de PwC, eylül ayında çalışanlarına ofis katılımını takip etmeye başlayacağını duyurdu. EY ise geçen yılın başında bazı ortaklarına anonimleştirilmiş giriş kartı verilerini göstermeye başladı.

Deloitte'un ABD'deki çalışanları, ofiste geçirdikleri zamanı kaydetmek için giriş kartı okutma ve zaman çizelgesi gibi yöntemleri kullanıyor. Firmanın performans değerlendirmeleri, müşteri çalışmaları ve idari görevler gibi birçok ölçüte dayanıyor. Artık ofise dönüş kurallarına uyum da bu değerlendirmelere dahil edilecek.

Düşük puan alanlara ikramiye verilmeyecek

Deloitte'un yeni politikasına göre, performans değerlendirmelerinde en düşük sıralamada yer alan çalışanların ikramiye alamayacağı belirtildi.

Daha fazla şirket, ofis katılımını performans ölçütü olarak kullanmaya başladı. Bunun nedenlerinden biri, şirketlerin turnike giriş verileri ve dizüstü bilgisayar konum takibi gibi daha fazla veriye erişim sağlayabilmesi.

ABD’de ofis katılımını performans değerlendirmelerine dahil etme kararı, Deloitte’un İngiltere koluyla farklı bir yaklaşım benimsediğini gösteriyor. Deloitte’un İngiltere birimi, çalışanları için minimum ofis katılım zorunluluğu getirmedi.

Deloitte ABD, bu politikanın "yalnızca ABD vergi departmanını kapsadığını" belirtti.

Açıklamada, "Deloitte, müşterilerimiz için birçok sektörde geniş çaplı çalışmalar gerçekleştirmektedir. Hibrit modelimiz tek bir kalıba uyan bir sistem değildir. Modelimiz, müüterilerimiz, iş birimlerimiz, ekip liderlerimiz ve profesyonellerimizin, işimizin performansı ve çalışanlarımızın gelişimi ile refahı için en önemli olduğu zamanlarda bir araya gelmesini sağlamak üzere tasarlanmıştır" ifadelerine yer verildi.


"Ekonomi" Kategorisinden Daha Fazla İçerik

  • Forbes Türkiye dolar milyarderi Türkler 2025 listesi

    Nilgün Balcı Çavdar, Cem Cemal Pekin, Erkan Kızılocak
    Forbes Türkiye dolar milyarderi Türkler 2025 listesi

  • Latin Amerika'nın en zengin 10 kişisi 2025

    Latin Amerika'nın en zengin 10 kişisi 2025

  • En zengin 10 Çinli milyarder 2025

    En zengin 10 Çinli milyarder 2025

  • Gwynne Shotwell, SpaceX ile milyar dolarlık servete ulaştı

    Gwynne Shotwell, SpaceX ile milyar dolarlık servete ulaştı

  • Forbes 2025 dünyanın en zengin kadını

    Forbes 2025 dünyanın en zengin kadını

  • Dünyanın en zengin spor takımı sahipleri 2025

    Dünyanın en zengin spor takımı sahipleri 2025

Yazarlar

Çok Okunanlar

  • forbes.com.tr

    Dünyanın en zengin 10 insanı (Ocak 2025)


  • Dünyanın en zengin 10 kişisi (Kasım 2024)


  • forbes.com.tr

    En zengin Türklerin sıralaması nasıl değişti?


  • Nilgün Balcı Çavdar, Cem Cemal Pekin, Erkan Kızılocak

    Forbes Türkiye dolar milyarderi Türkler 2025 listesi


  • Türk Milyarderler