Anadolu Sigorta Genel Müdürü Mehmet Tuğtan: 106 robotla 37 milyon işlem hacmi yakaladık
Anadolu Sigorta robotik süreç otomasyonu sayesinde yıllık 37 milyon işlem hacmi ve 1.6 milyon kişi saat kazanım sağladığını açıkladı. 2025 yılında Anadolu Sigorta’nın 100’üncü yılını kutlayacağını hatırlatan Anadolu Sigorta Genel Müdürü Mehmet Tuğtan, dijitalizasyona büyük önem verdiklerini belirtip, “Bugün firmamızda 106 tane aktif robot çalışıyor. 2023 yılında toplam 68 milyon işlem robotlar tarafından yapıldı. Bu yıl şu tarihe kadar 61.5 milyon işlem gerçekleştirdiler” dedi.
Anadolu Sigorta’nın 2024 yılı faaliyetleri, 2025 yılına ilişkin beklenti ve çalışmalarının paylaşıldığı basın toplantısında konuşan Tuğtan, eriştikleri dijital olgunluk seviyesi sayesinde sigorta süreçlerinin otomasyonu, sanal sigorta asistanları, dinamik fiyatlama, karar otomasyonları, büyük veri analitiği ve kişiselleştirilmiş deneyim sunma konularına odaklandıklarını açıkladı.
Tuğtan, Anadolu Sigorta'nın teknolojik performansını şu sözlerle değerlendirdi: "Anadolu Sigorta, 1700 çalışanı ile sektördeki önemli oyunculardan biri. Bu çalışanların 400'ü IT uzmanlarından oluşuyor. Şirketimiz, 151 API ve 823 servis tüketicisi ile güçlü bir dijital altyapıya sahip. Ayrıca her gün 1,5 milyondan fazla günlük işlem gerçekleştiren bir yapımız var. Bu kazanımlar sayesinde ortaya çıkan iş gücünü farklı departmanlarda değerlendiriyoruz."
En yüksek özsermaye değeri
Anadolu Sigorta'nın güçlü finansal büyümesi, eriştiği dijital olgunluk seviyesi ve yürüttüğü sosyal etkisi yüksek projeleri ile geleceğin sigorta şirketi olarak ikinci yüzyılına hazır olduğuna da vurgu yapan Tuğtan, sigortacılık sektöründe, 27 milyar TL'yi aşan özsermaye büyüklüğü ile en yüksek özsermaye değerine ulaştıklarını paylaştı. Prim üretimini 2024 yılında 2023 yılının ilk 9 ayına göre %63,4 oranında artıran ve 9 ay sonucunda 46,6 milyar seviyesine ulaştıran şirket, Kara Araçları, Su Araçları ve Kefalet branşlarında sektör 1.'liğini sürdürüyor. İlk 9 aylık resmi sonuçlara göre Anadolu Sigorta'nın en yüksek prim ürettiği branş, 10,3 milyar TL ile "Kara Araçları" oldu. Bu branşı; 10 milyar TL ile "Yangın ve Doğal Afetler", 8,8 milyar TL ile "Kara Araçları Sorumluluk" ve 8,2 milyar TL ile "Hastalık-Sağlık" branşları takip etti. Hayat dışı 15 ana branştan 11'inde ilk 3'te yer alan şirket, Yangın ve Doğal Afetler, Nakliyat, Hava Araçları ve Hava Araçları Sorumluluk branşlarında ise güçlü ikinciliğini sürdürüyor.
Anadolu Sigorta Genel Müdürü Mehmet Tuğtan, Orta Vadeli Stratejik Plan çerçevesinde kurumsal mimariyi yeniden yapılandırdıklarını aktardı ve çevik çalışma metodolojisini yaygınlaştırarak 100'üncü yıla büyük hedeflerle girdiklerini belirtti.
Anadolu Sigorta'nın Ar-Ge anlayışı ve çalışmaları hakkında da bilgi veren Tuğtan şunları söyledi: "100. yılımızı kutlamaya hazırlanırken sadece bugünün değil geleceğin sigortacılığını inşa etmeye odaklanıyoruz. Türkiye'nin ilk yerinde Ar-Ge Merkezi sahibi sigorta şirketi olarak uluslararası arenada kabul gören projelere imza atıyoruz. Teknolojik yetkinliklerimiz kapsamında robotik süreç otomasyonu, doğal dil işleme, nesne tanıma, üretken yapay zeka alanlarında uzunca bir süredir geliştirmeler yapıyor ve bu geliştirmeleri iş süreçlerimize adapte ediyoruz. Bugüne kadar 15 projeyi başarıyla tamamladık. Aktif olarak 7 projemiz bulunuyor. Bunlardan biri giyilebilir teknolojiler ile sağlık verilerinin takibi, bir diğeri ise, 5G teknolojisi ve video tanıma teknolojileriyle fizik tedavi süreçlerine ilişkin Avrupa Birliği projesi."
"Dijital en hızlı büyüyen kanal”
2024 yılında Anadolu Sigorta'nın devreye aldığı Dinamik Fiyatlandırma Entegrasyonu, Yatışlı Dosyaların Otomasyona Dönüşümü, Asistans Servislerin Optimizasyonu, SOBE Metin Madenciliği Modülü gibi projelere değinen Tuğtan, Akıllı Ağ Yapı ve Otomasyon Destekli Uzaktan Sağlık İzleme Platformu (ADA) ve Hasta Öz Yeterliliği ve Semantik Çalışma ile Sağlık Hizmet Dönüşümü (TREAT) gibi Avrupa Birliği destekli projeleri hakkında da bilgi verdi. Tuğtan "2024 yılı üçüncü çeyreğinde dijital platformlarımız üzerinden yapılan satışların, önceki yıla kıyasla 3,5 katından fazla oranda bir büyüme kaydetmesiyle, dijital platformlarımız şirketimiz dağıtım kanalları arasında en hızlı büyüyen kanal haline geldi ve yaklaşık 560 Milyon TL üretim dijital kanallarımız üzerinden gerçekleşti. Dijital platformlarımız ile etkileşimi tercih eden ve iş ortaklarımız ile müşterilerimizden oluşan 1 milyona yakın paydaşımıza Sigortam Cepte ve Sağlığım Cepte mobil uygulamalarımız, web platformlarımız ve Çağrı Merkezimiz üzerinden farklı bir deneyim ile ayrıcalıklı hizmet sunuyoruz" dedi.
Anadolu Sigorta'nın aynı zamanda sürdürülebilirlik faaliyetlerine de odaklandığına dikkat çeken Tuğtan, "İklim değişikliği, çevre kirliliği ve toplumsal cinsiyet eşitliği gibi kritik konulara odaklanarak, sigortacılık politikalarından insan kaynakları uygulamalarına, risk modellerinden karar alma süreçlerine kadar tüm alanlarda kapsamlı bir hazırlık yürütüyoruz. Projelerimizde sivil toplum kuruluşları, üniversiteler ve kamu kurumları başta olmak üzere birçok paydaşla iş birliği yaparken, tüm çalışmalarımızda Birleşmiş Milletler'in Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları'nı bir kılavuz olarak benimsiyoruz" diye konuştu.
Anadolu Sigorta'nın sosyal etkisi yüksek sürdürülebilirlik çalışmaları çevre, sanat, spor ve eğitim alanlarında daha güçlü bir gelecek için toplumsal değer yaratma misyonu doğrultusunda ilerliyor. Bu kapsamda yıl boyunca "Anadolu Sigorta Marmaris Ultra Maratonu", "Maximiles Black The Bodrum Cup", "Winter Run İstanbul", "Efes Ultra Maratonu", "Uludağ Premium Ultra Trail", "Cappacodia Ultra Trail" gibi pek çok projeye destek veren Anadolu Sigorta, kültür-sanat alanında Beşiktaş Kültür Merkezi'nin Hücreler oyununun ana sponsorluğunu üstleniyor. Spor konusunda da şirket, Fenerbahçe Spor Kulübü ile önemli bir iş birliğine imza attı ve Fenerbahçe Spor Kulübü'nün resmi sigorta çözüm ortağı olarak tüm tesis ve varlıklarını sigorta güvencesi altına aldı. Halihazırda Trabzonspor kulübü iş birliğiyle, Taraftara Özel Araç Sigortası bulunuyor. Ayrıca KidZania İstanbul'da bölge müdürlüğü açan Anadolu Sigorta bu vesileyle, 6 yaş ve üzeri çocuklara ve ailelerine riskin ne olduğunu, riskten korunmaya neden ihtiyaç duyulduğunu ve sigortanın önemini anlatıyor.
115 yangın erken tespit edildi
Anadolu Sigorta "Ormanın Gözleri" ve "Anadolu Sigorta Kütüphaneleri" projelerini de büyütmeye devam ediyor. Anadolu Sigorta Genel Müdürü Tuğtan, bu alandaki çalışmaları hakkında ise şunları söyledi;
"2022 yılında, orman yangınlarını önlemek için Tarım ve Orman Bakanlığı, Orman Genel Müdürlüğü ile devreye aldığımız 'Ormanın Gözleri' projesi ile 10 adet yangın gözetleme kulesini devreye alarak, 420 bin hektar alanın 7/24 gözlemlenmesini ve bugüne kadar toplam 155 adet yangının erken tespit edilmesini sağladık. Şirketimizin, nitelikli eğitimin her çocuğun hakkı olduğu düşüncesiyle 2023'te Beykoz ilçesindeki 5 okulda kütüphane kurularak başlattığı 'Anadolu Sigorta Kütüphaneleri' projesi ise çocuklara kitap sevgisi aşılamayı, okuma alışkanlıklarını artırmayı, kültürel, sosyal gelişimlerini ve eğitimlerini desteklemeyi sürdürüyor. Bu yıl Ümraniye'de 12 okula ve Urfa Haliliye'de Görme Engelliler için kurulan kütüphaneyle toplamda 18 okula ulaşan şirketimiz, bu proje sayesinde 2023 ve 2024 yılları arasında toplamda 12.132 öğrenciye ulaştı. 2023 yılında 7.357 adet kitap, 2024 yılında 14.419 adet kitap olmak üzere toplamda 21.776 adet kitabı okullara kazandırdı."
"Ekonomi" Kategorisinden Daha Fazla İçerik
-
Hisse satışı yapan Tesla balinası Leo KoGuan: 1929 benzeri bir borsa çöküşü yaklaşıyor
forbes.com.tr
-
-
-
-
-
Yazarlar
Çok Okunanlar
-
forbes.com.tr
Dünyanın en zengin 10 kişisi (Kasım 2024)
-
forbes.com.tr
En zengin Türklerin sıralaması nasıl değişti?
-
Nilgün Balcı Çavdar
Türk Milyarderler
-
forbes.com.tr
2024'ün ilk 10 ayında en çok satan elektrikli otomobiller
-
forbes.com.tr
Angela Merkel anılarıyla gündemde