Borusan, Fortinet ile basitleştirilmiş, istikrarlı ve sürdürülebilir çözümlere ulaştı
Borçelik, Borusan Cat, Borusan EnBW Enerji, Borusan Limanı, Borusan Lojistik, Borusan Boru, Borusan Otomotiv Grubu, Supsan, Parça Pazarı, Borusan Ventures gibi güçlü markaları bünyesinde barındıran Grup, topluma fayda misyonu ile hareket ederek Borusan Kocabıyık Vakfı, Borusan Sanat ve Borusan Contemporary gibi kurumlarıyla da kültürel zenginliğe önemli katkılar sağlıyor.
Geleneksel WAN trafik üzerinde tam bir gözetim ve kontrolü karşılayamıyordu
Fortinet ile çalışmadan önce Borusan geleneksel bir Geniş Alan Ağı (WAN) mimarisi kullanıyordu. WAN mimarisindeki performans, uygulama, internet bağlantısı ve hız sorunları olumsuz etkilere neden oluyordu. Uygulama bazlı önceliklendirme yapılamıyordu. Ayrıca yedek hatlar tamamen atıl durumdaydı. Bu nedenle alternatif çözümler aramaya başlayan Borusan, detaylı analizler sonucunda Fortinet'i seçme kararı aldı. Borusan Holding Grup BT Altyapı & Bilgi Güvenliği Direktörü Yaşar Sarcan, “Yazılım tabanlı ağ, dijital stratejimizi ileri taşıyan temel bir unsur; bu teknoloji sayesinde operasyonlarımızı hızlandırıyor, maliyetleri optimize ediyor ve Borusan grubumuza daha güçlü ve güvenilir bir deneyim sunuyoruz” şeklinde görüş bildirdi.

Güvenlik ve görünürlük arttı, performans iki katına çıktı
Lokasyon bazlı geçişlerin ardından süreç oturduktan sonra Borusan performansını yüzde 100 artırdı ve çok sayıda olumlu geri bildirim aldı. Grup ayrıca bant genişliğini iki katına çıkararak uygulamalara erişimde büyük hız kazandı. Fortinet Secure SD-WAN ile mevcut olan birçok özelliği kullanmaya başlayan şirket, merkezi yönetim ile işinin operasyonel kısmını daha da kolaylaştırdı ve eskiye oranla çok daha fazla görünürlük ile daha önceki görünürlüğü düşük yapıyı ortadan kaldırdı.
Borusan Holding Grup BT Altyapı Kıdemli Müdürü Gökay Kaya, “Fortinet Secure SD-WAN sayesinde Borusan, yurtdışı lokasyonlarının Türkiye ile entegrasyonunu da kolayca sağladı. Fortinet Secure SD-WAN'ı Fortinet ürünleriyle birlikte Romanya lokasyonuna kuran şirket, sistemi Türkiye'deki SD-WAN merkezine de kolay ve hızlı bir şekilde dahil edebildi” dedi.
Yeni lokasyon açılımlarında süreçler hızlanırken performans katkısı da sağlandı
FortiManager, Fortinet ürünlerini tek bir konsoldan otomasyon tabanlı yönetim ve iş akışı kontrolü sunarak cihaz yapılandırmalarını modelden gerçek cihaza kolayca aktarıyor. FortiGate cihazları çevrimiçi olduğunda, Zero Touch Provisioning (ZTP) yöntemiyle hızlı ve zahmetsiz kurulum sağlanıyor.
Borusan Holding yeni konumların hızlı kurulumu için ZTP’yi kullanıyor. Altyapıyı hızla kurup faaliyete hemen geçebiliyor. FortiExtender, 4G, LTE ve Ethernet bağlantılarıyla güvenilir hücresel ağ erişimi, iş sürekliliği ve yüksek performans sunuyor. Gökay Kaya, “Karasal ve fiber altyapının olmadığı bölgelerde 4G destekli FortiExtender kullanarak performans açısından büyük katkılar sağladı” dedi.
Gelecekte başka Fortinet ürünleri de kullanmayı planlayan Borusan Grubu, BT altyapı operasyonlarını stratejik olarak dış kaynak tedarikçiler ile yürütüyor. Ancak operasyonlarının her an değişime, dinamikliğine, büyümelerine hazırlıklı olmasını istiyorlar. Hem veri merkezlerinde hem de daha fazla uç nokta ve yerel alan ağında gelecek planları için bunu dikkate alıyorlar. Gökay Kaya bu hedefi şöyle özetliyor: “Daha sade, istikrarlı ve sürdürülebilir bir yapı kurarken aynı zamanda operasyon kolaylığı sağlamayı amaçlıyoruz. Fortinet'in FortiManager ile getirdiği tek ekranlı görünüm yapısı bize hem görünürlük hem de operasyon yürütme anlamında önemli katkı sağladı ve bunu daha da genişletmeyi hedefliyoruz.”
"Forbes Stüdyo" Kategorisinden Daha Fazla İçerik
Yazarlar
Çok Okunanlar
-
forbes.com.tr
Dünyanın en zengin 10 insanı (Ocak 2025)
-
-
forbes.com.tr
En zengin Türklerin sıralaması nasıl değişti?
-
Nilgün Balcı Çavdar, Cem Cemal Pekin, Erkan Kızılocak
Forbes Türkiye dolar milyarderi Türkler 2025 listesi
-