Lezzeti şölene dönüştürmek
Yemek yapmayı sevdiğim bir sır değil. İyi yemek yaptığım ise yakın çevremin, eş, dost ve arkadaşlarımın bildiği bir gerçek. Belki inanmakta zorluk çekeceksiniz ama hemen her gün mutfağa girip günün menüsünü hazırlamak en büyük keyfim. Tabii o menüyü önceden kafamda şekillendirip bir gün önceden tanıdığım bildiğim hatta artık dost olduğum esnaftan alıp hazır hâle getirmek ve gerekiyorsa birkaç gün önceden alarak dinlendirmek de bu keyfimin bir başka parçası. Tabii öyle kolay bir şey değil.
Dediğim gibi iyi bir yemek, iyi malzemeyle başlıyor. Bu yüzden de haftada en az bir - iki gün, günün ilk saatlerini mutfak alışverişine ayırıyorum. Bunu layıkıyla yapabilmenin ilk koşulu, iyi bir kasap, iyi bir manav, iyi bir süt ürünleri satıcısıyla tanışıyor olmak. Birkaç manavım var. Çoğunu dolaşıp o gün kullanmayı planladığım ürünlerin en tazesi hangisindeyse onu tercih ediyorum. Bu pestisit meselesi son aylarda iyiden iyiye kafamı kurcalar hale geldiği için de artık pek çok ürünü doğrudan Antalya’daki birkaç üreticiden almayı tercih etmeye başladım. Genelde mevsime uygun sebzeleri alıyorum. Çünkü mevsim dışı olanların lezzetleri pek yerinde olmuyor.
"Dergi" Kategorisinden Daha Fazla İçerik
Yazarlar
Çok Okunanlar
-
forbes.com.tr
Dünyanın en zengin 10 insanı (Ocak 2025)
-
-
forbes.com.tr
En zengin Türklerin sıralaması nasıl değişti?
-
-